top of page

Koupě domu v "profi stylu"


StartFragment

Jaká jsou úskalí kupování starší nemovitosti? Co na to emoce, peněženka a banka? Bydlíte již nyní ve svém snovém domě? Víte, na co si dát pozor právě při kupování bydlení?


Bydlet ve vlastním domě je radost i starost. Radost je vlastní bydlení především proto, že ve svém si jste pány domu (ev. bytu) a děláte si, „co chcete“ v rámci zákona a zachování dobrých sousedských vztahů :-).

Starostí s nemovitostí se může objevit nespočet, ale většina z nich je spojena s penězi – jednoduše bydlení něco stojí a když to přeroste únosnou mez, objevuje se problém. Když si vyberete to správné bydlení právě pro Vás, budete spokojenější, klidnější a šťastnější než by tomu bylo jinde.


Vyvstává otázka, zda si na své vlastní bydlení našetřit nebo si ho pořídit na hypotéku hned. Názory se zde neshodují, někdo si bez hypotéky své bydlení ani nedovede představit a jiný se takové půjčce brání a bude raději žít na ulici, než by se zadlužil. A co Vy?


Jak to cítíte? Pořídíte bydlení na hypotéku nebo se zaměříte na získání potřebných peněz a kopě vlastního bydlení bude jakousi odměnou za úspěsný výdělek? S hypotékou vzniká velký závazek vůči bance a ta půjčuje na bydlení za výhodných podmínek především proto, že je tu v zástavě nemovitost, která v případě nesplacení dluhu připadne právě bance.


Problematiku utracení velké sumy peněz hned na startu jsem otevřela v e-booku Příběh jednoho domu. Je to pro vás dárek ode mě a věřím, že vám udělá radost – minimálně Vám, kdo plánujete koupi staršího domku.


Trend nahrává úvěrům a co možná nejluxusnějšímu bydlení ideálně „hned teď“, druhou stranou mince je dlouhodobý závazek „až do důchodu“. Na jednu stranu je skvělé, že úroky s pohybují tak nízko a banky rády půjčují na bydlení. Já jsem opravdu ráda a vděčná za tu možnost bydlet ve svém díky hypotéce.


Na druhou stranu…


Znám i páry, kterým možnost zadlužení pořádně zkomplikovala život. Tito mladí lidé naskočili na vlnu možnosti půjčky a už jeli, zastavil je až břeh, kde si uvědomili, že to lehce přehnali a hledají cestu, jak se dluhů zbavit.

Má každý štěstí na dobrou nemovitost? Štěstí se v tomto případě přeje připraveným a zkušeným. Jak si správně vybrat nemovitost, abyste nemuseli utratit ani korunu navíc? I na tuto otázku Vám odpoví tento e-book zdarma.


Kolik peněz může stát unáhlené jednání v případě výběru nemovitosti? Když jsme počítali ty naše zbytečné útraty, dostali jsme se na závratnou částku. Jak a kolik jsme mohli ušetřit?


Sepsala jsem několik tipů, které při koupi starší nemovitosti pomohou ušetřit. Jedním z tipů je i způsob výběru hypotéky a příklad porovnání nabídek hypoték z praxe. Zajímají Vás další tipy?


A kde naopak nešetřit? Na odborných radách – tím nejsou míněny rady babiček, tetiček a náhodných kolemjdoucíh, ale rady odborníků na nemovitosti.


Pomocníkem pro ty, co si plánují koupit nemovitost bude právě e-book s tipy. Věřím, že e-book vám pomůže ušetřit pěkné peníze a vyberete to nejlepší bydlení pro vás.

EndFragment


Sdílejte článek na Facebooku
Kategorie
Příspěvky na blogu
bottom of page