top of page

Stará pravda


V čekárně u zubaře mě zaujal citát, kde byla psána stará pravda ohledně honění se za penězi a jejich následném utrácení.

Pod textem byl uveden jako autor citátu Dalajláma. Přesné znění citátu již dohromady nedám, ale hlavní myšlenka zněla přibližně takto: "Lidé se nejdříve snaží vydělat peníze, při tomto snažení však zapomínají žít, snaží se vydělat víc a víc. Nakonec zjistí, že vyměnili zdraví a vydělané peníze utrácejí na jeho znovuzískání. Takto se honí celý život, který vlastně utratí honem za penězi a následně za napravení svého zdraví. Na sklonku života si uvědomí, jak žít, ale již nemají dost času to vyzkoušet a litují toho, že vlastně ani nežili."

Přemýšlela jsem nad těmito větami a uvědomila jsem si, že Pohádky skřítka Penízka směřují k této myšlence. Chceme přeci žít v pohodě a plnit si své cíle, nechceme se však honit za penězi a investovat veškerý svůj čas a zdraví pro získávání více a více peněz. Dejte i Vy dětem návod, jak více žít díky naučení se správnému hospodaření s penězi.



Sdílejte článek na Facebooku
Kategorie
Příspěvky na blogu
bottom of page