top of page

Děti, rodiče a kapesné

Připravujeme webinář, ve kterém přijde řeč na kapesné a to, jak rodiče svým vědomým přístupem ovlivňují děti v souvislosti s penězi.


Pozvání na webinář přijaly 4 odbornice, které mají k tématu rozhodně co říct. Můžete se těšit na jejich osobní názory, tipy a nápady, které i vám mohou pomoci ulehčit cestu.



Zjistit více o webináři a hostech můžete <<<ZDE>>>

V souvislosti s kapesným jsem psala článek na web VašeDěti. Článek nese název.


Děti rodiče a kapesné


První otázkou v souvislosti s kapesným je jeho existence. Má dítě pravidelný příjem, příležitostný, nebo žádný? Názory odborníků se shodují na tom, že je dobré děti učit hospodařit s vlastními penězi.


Někteří se přiklánějí k tomu, aby se dítě samo přičinilo a dostalo odměnu jen v případě, že si ji opravdu zaslouží. V těchto případech se jedná třeba o službu typu nákup, sběr nebo trhání ovoce, mimořádný úklid apod.


Pokud si z kapesného dítě má zaplatit i obědy ve škole, cestu autobusem nebo třeba hodiny klavíru, pak si nejspíš samo na tyto výdaje příležitostnými službami nevydělává. V případě, že si dítě z kapesného má zaplatit vše, dávají mu rodiče vyšší částku, se kterou hospodaří.


Tento článek jsem napsala pro web VašeDěti, proto pro pokračování ve čtení klikněte na odkaz:




Zajímá vás toto téma?

Podívejte se v pondělí večer na webinář, ve kterém se dozvíte i názory Lucie Krausové, která je odbornicí na daně, Veroniky Kalátové, která pracuje v poradenství již mnoho let a má výborný přehled o tom, co je dobré pro finance udělat, jak s nimi nakládat a kam je ukládat. Třetím hostem je Monika Švejdová, která prostřednictvím projektu Máma podnikatelka pomáhá maminkám v období začátků podnikání. Pozvání přijala i Soňa Liszoková Štěrbová, která možná prozradí i to, jak zvládá 3 děti, 2 koně, práci, finanční poradenství a ještě ji vždy zastihnete v příjemné usměvavé náladě.



Sdílejte článek na Facebooku
Kategorie
Příspěvky na blogu
bottom of page