top of page

Jak ušetřit na energiích


StartFragment

Dnešní téma je možná na první pohled spíše pro dospělé, ovšem Vy jako rodiče jdete svým chováním dětem příkladem. Pokud se o plýtvání energiemi doma hovoří, děti to jistojistě zaznamenají. Budou si takto vštěpovat chování, které napomáhá životnímu prostředí i peněžence.


Snižování nákladů patří mezi hity dneška. A na čem se dá ušetřit pravidelně a tím výsledně velkou částku? Na ENERGIÍCH.


Mít vlastní dům, být v něm šťastný a užívat si ho s radostí po celý život není samozřejmostí. V domě se řeší spousta větších i menších záležitostí, které většinou odčerpávají peníze z majitelovy peněženky. Aby tedy dům byl jen radostným místem a ne bezedným penězolapačem, je fajn mít dobře nastavený systém – od nahodilých drobností po energie a stálé platby.


A kdo Vám umí poradit nestranně a profesionálně? Takový odborník se hledá jako jehla v kupce sena, protože valná většina odborníků patří mezi prodejce jednoho či několika málo řešení. Která řešení budou tedy prodejci doporučovat? Klady jakých zdrojů budou vyzdvihovat? Myslíte, že se budou přiklánět k tomu, co prodávají? Já jsem o tom dokonce přesvědčena – těžko Vám bude prodejce tepelných čerpadel vychvalovat topení uhlím.


O to více jsem nadšená, že jsem měla možnost poznat nezávislého odborníka na energie, který díky své mnohaleté zkušenosti vidí, jaké kdo má možnosti ve snižování nákladů na energie. Díky své praxi ví, jaká opatření lze použít, nebo která technologie nejlépe vyhoví konkrétním potřebám, požadavkům a možnostem. Ví, kterou technologii lze v dané situaci použít a zná její možnosti a omezení.


Pan Trojan začínal jako prodejce solárních systémů a jeho úkolem bylo ukázat zákazníkům, jak by jim tyto systémy mohly pomoct. Postupně se pan Trojan vypracoval přes konzultanta alternativních zdrojů pro zákazníky až na školitele obchodníků v technice zdrojů a jejich technologiích.


Když jsem u společnosti začínal, dostal jsem firemní podklady, ale něco mi říkalo, že jsou hodně marketingové. Abyste mi správně rozuměli. Nemohu říct, že by ty informace nebyly pravdivé. Oni vlastně byly pravdivé, jenom nebyly úplné. To jsem cítil někdy dost intenzivně.

Sám jsem začal počítat úspory pro řešení se solárním systémem, moje hodnoty byly jiné. Hodně jiné. Hledal jsem ve svých výpočtech chyby a příčinu tak velkého rozdílu. Přišel jsem na to, že to vlastně nebyla chyba výpočtu, ale že chybu zapříčinil špatný výchozí předpoklad.

Zarazilo mě, jak snadné je ukázat velkou úsporu pouhou změnou prvotního předpokladu. I když jsem se stále pohyboval ve správných parametrech, konečné úspory byly poloviční. V podstatě jsem si jen dokázal, jak je snadné dojít k výsledkům, ke kterým dojít chci a současně, jak je těžké to někomu prokázat jako úmysl.


Dorazilo mě, když jsem se začal zabývat nesrovnalostmi u tepelných čerpadel. Veškerý marketing je vlastně postaven na tom, že žádný zákazník se nechová po zprovoznění úsporných opatření stejně, jako když musel šetřit.

Co mnohý zákazník tuší, pan Trojan potvrzuje. Cituji z jeho slov na webu:

„Abyste mě opět správně pochopili – když šetříte, aby vám zůstalo více v peněžence, vlastně tím omezujete svůj komfort. Po realizaci úspor, když šetřit nemusíte, ve svém komfortu se omezovat nikdy nebudete.

A kdyby vám to prodejce řekl, musel by to ve svých kalkulacích k budoucím úsporám započítat. Tím by snížil úspory, které vám chce vylíčit jako ty největší, ke kterým se můžete dostat.


A jak to všechno dopadne, když mu uvěříte a řešení si koupíte? To asi už nejspíš tušíte. Když pak přijdete za prodejcem, že vás obalamutil a slibovaných úspor jste nedosáhli, rychle si vzpomene na to, že jste hodně museli šetřit. Ale teď? Vždyť to máte přece levnější a tak se nemusíte už tolik omezovat. Teď už jen stačí, aby se vás zeptal, jak jste topil dřív. Všichni prodejci vědí, že zákazníci topí s větším komfortem. A věřte nebo ne, platí to o všech úsporných opatřeních a u všech zákazníků, kteří hodně šetřili.“

Toto poznání panu Trojanovi dalo impulz se stát nezávislým poradcem v oblasti energií. Rozhodl se jít vlastní cestou. Pan Trojan postupně investoval svůj čas a peníze do školení o jednotlivých alternativních zdrojích. Sestavil vlastní systém rozhodování a dokáže nezávisle poradit, co je pro kterého klienta nejvhodnější.


Pan Trojan v individuálních analýzách zjišťuje zákazníkovo PROČ (Co vedlo k rozhodnutí ke změně). Jaké má zákazník sny a co je pro něho nejdůležitější.


Pan Trojan na svých stránkách publikuje zajímavé informace. Díky e-bookům a článkům na jeho webu si i Vy sami dokážete mnohé lépe představit a zařídit.

Zvlášť bych ráda vyzdvihla e-book: Alternativní zdroje energie, který jsem četla a musím jen a jen doporučovat. Je skvělé si už jen uvědomit, jak jednoduché je začít šetřit v této oblasti. E-book je plný hodnotných informací, které nejsou zadarmo.


Navíc k e-booku máte půlhodinovou skype konzultaci s panem Trojanem zdarma a další hodnotné bonusy.


Věřím, že se Vám povede ušetřit díky úspoře na energiích.


Možná chcete, aby i Vaše děti začaly vnímat peníze jako hodnotu. Pak tu je pro Vás dobrá zpráva, jde to je tomu začít vědomě učit. Jak? A navíc aby je to bavilo? Takový návod jsem pro Vás vytvořila. Více zde.


EndFragment


Sdílejte článek na Facebooku
Kategorie
Příspěvky na blogu
bottom of page